Wednesday, March 7, 2012

А БЕ КОЦЕ, ДА ЛИ СИ ТИ НОРМАЛЕН!?Ова не е реторичко прашање, епетн сериозно прашувам.........., ДАЛИ СИ ТИ НОРМАЛЕН!?
Има ли крај на твоите глупости!?
Навистина планираш да ги ставаш ова галииве на потокот од лајна наречен Вардар?
Ова и од тебе да е, навистина многу е!
Па не ли ти беше доста идеата за распениот часовник, која фала богу непројде, гомноскоците и плажите, ова плажи, колку да не ги наречам кучешки ќенефи, на истиот тој Вардар, па зар навистина мислиш дека уште ова му недостасува на градот кој ти го дадоа да го раководиш?
Кој од заслужните партејци треба да си добие локалче во центарот на градот а да неплати ни банка?
Вака ли функционира вашата идеа за подршка на малото стопанство  во земјата? Со давање на бесплатни кафанчиња на Ваши партиски „заслужни“ граѓани.
Во состојба сте да ставите вакво ругло во центарот на градот, кое ќе служи за правење вицови меѓу луѓето во околните земји па и пошироко, само и само, да задоволите ситнопартиски и ситнопрофитерски апетити на Ваши партиски финансиери и финансиерчиња.
Па кај ќе Ви оди душата???
Скопје е сепак главен град на оваа држава за која демек толку се борите и за која демек животот би го дале.
Имајте милост..........

Или се збратимивме со Белград, па сега на белградски реки имало сплавови па и во Скопје мора да се направат? И нема  врска што белградските реки изгледаат вака како на сликава десно, и што се барем едно дестпати поголеми од нашиот  Вардар, кој сиротиот преку лето може да го препешачи и мало детенце од што едвај има вода.
Или пак те намолија нашите турбофолкери да им направиш местенца каде и они како нивните колеги од северот, ќе ги покажат нивните квалитети?

Ако веќе имитираш тогаш имитирај ги до крај, па да изгледаат нормално а не ко да правите сценографија за Петар Пан.
Или пак и тука мораше да додадеш дел од својата оргиналност.
Зар сеуште не ти стана јасно дека „античка мирудија“ не се става во секоја „манџа“ (читај градба). Зар сеуште не ти стана јасно дека некој од тие „манџи“ (читај градби), во најмала рака по вкус се бљуткави (читај изгледаат смешно)? Или спремни сте (ова мислам на сите Вас како партија - ВМРО ДПМНЕ), сто товари сол да изедете ама вашиот план (читај инат) да го истуркатае?
Само не ми е јасно кому му терате инат?
На сопстевниот народ, на сограѓаните кои Ве донесоа на таа функција?!
Зар не Ви е јасно дека паметен и доблесен човек признава кога ќе згреши и дека за таков еден чин луѓето околу него не му се смеат, туку баш поради такво признание, уште повеќе го почитуваат, зошто, не е срамота да се згреши, впрочем не греши само оној кој не работи.
А само глупавите и прости луѓе не ја признаваат својата грешка и по воочување на истата.
И не само што не сакаат да ја признаат грешката, ами со правење на уште поголеми и поглупави грешки пробуваат да ги покријат предходните. А со кал прљавштина не се мие, туку само уште повеќе се гнаси. За да се измие треба чиста вода и сапун.
Јас искрено се надевам дека ти лично не си од овие вториве и дека некаде длабоко во тебе сеуште постои тронка совест и чесност која нема да ти дозволи да го реализираш до крај ова ремек дело на будалаштината во која се претвори овој проект Скопје 2014.
Ако навистина ги истопориш овие смешни сплавови ГАЛИИ на брегот на Вардар во самиот центар на градот, тогаш дефинитивно ќе го достигнете врвот на глупоста со Скопје 2014-та.

Ааа, да, уште нешто ќе заборавев!
Немој бе Коце, остај што Скопје ќе се унакази со оваа идеја, туку може на тебе да се угледа и твојот партиски колега, Градоначалникот на Битола, Г-динот Владимир Талески.
Ако е смешно вакво чудо да се стави на Вардар, можеме само да замислиме како истиве би изгледале во Драгорот.Со почит.......
Еден од многуте кој те гласаше и те донесе на оваа функција на која си сега..
Ако тоа воопшто нешто ти значи?